KONFERENS – KONSTEN ATT KOMBINERA MÖTEN OCH ROLIGA AKTIVITETER

Konferens – Konsten att kombinera möten och roliga aktiviteter

En bra konferens ska ha en bra balans mellan inspiration och energi till produktiva möten. Genom att blanda struktur och fria aktiviteter blir konferensen ett enkelt och minnesvärt sätt att utveckla verksamhet och sammansvetsa deltagarna

Planera konferensen väl

För en bra balans mellan nytta och nöje krävs det att du har planerat ordentligt. Om du delar en tydlig agenda och ett tydligt syfte med konferensen med dina deltagare så kan de förbereda sig på rätt sätt för olika aktiviteter och möten.

Kombinera produktivitet med friare aktiviteter

Förvänta dig inte att deltagarna kommer kunna sitta stilla och delta i möten en hel dag utan aktiviteter som bryter av! Kombinera planerade aktiviteter och viktiga möten för att maximera möjligheterna till en givande konferens för alla.

Ett tips är att starta dagen med fysisk aktivitet, något som inte alls behöver vara något avancerat. Det finns gott om fysiska aktiviteter som uppmuntrar till samtal och tankar. Ett förslag är att tilldela smågrupper olika diskussionsämnen kopplade till nästa möte, vilka gruppen får diskutera tillsammans under en promenad. Ett annat exempel är att förbereda en rolig tipspromenad som får igång gruppen och leder till värdefulla konversationer.

Håll möten på en annorlunda plats

Många har en förutfattad bild av hur en konferens ser ut. Den behöver inte ni följa! Det är lätt att slänga in något oväntat element under dagen, utan att riskera att det skulle påverka produktiviteten och sammanhållningen negativt. Kanske kan ett möte hållas i en annorlunda miljö? Kanske kan ni både hålla till inomhus i våra konferenslokaler och vara utomhus i vår vackra natur. Att göra något oväntat lättar dessutom ofta upp stämningen!

Samhörigheten mellan kollegor är viktigast

Ett företag kommer sällan långt utan gemenskap och goda relationer mellan alla medarbetare och kollegor. För många är det den allra viktigaste byggstenen och företagens största styrka. Så hur givande uppstyrda aktiviteter än kan vara, ge alltid utrymme för fria och naturliga samtal också. Ge deltagarna möjlighet att få känna att en konferens också kan vara avslappnad och naturligt.

Steningevik erbjuder många möjligheter till både avslappnande miljöer och stora konferenslokaler för det mer uppstyrda. Vi skulle vilja påstå att vi kan hjälpa att dig styra upp nästan alla aktiviteter som man kan tänka sig för en lyckad konferens där både nytta och nöje får ta plast. Läs mer om vår konferensanläggning här, eller kontakta oss när du ska boka din konferens så skräddarsyr vi det bästa evenemanget för er!

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka Konferens Kontakta oss