DRYCKESFILOSOFI

Drycker som fångar
och förhöjer smaken

Intervju med vår restaurangchef Johan

Johan är vår restaurangchef och han har arbetat på Steningevik i många år, förutom en gedigen kunskap om restaurang har han även en sommelierutbildning.

Hur tänker du kring Steningeviks dryckeslista?

Jag söker spännande viner som förhöjer måltidsupplevelsen och som blir till nya erfarenheter för våra gäster. Jag letar efter viner från hela världen även om Frankrike, Italien och Tyskland ligger oss varmt om hjärtat.

På ölsortimentet lägger vi störst vikt på lokala bryggerier från bl.a. Sigtuna och Knivsta som levererar öl i mästarklass. Vi erbjuder även öl från internationella bryggerier för att göra listan komplett.

Hur tänker du när du skapar dryckespaket?

Jag vill gärna att det blir en stegring i smakerna sett över förrätt, varmrätt och dessert.

När vi sätter drycker till våra menyer så provar vi viner (oftast blir det just vin) tillsammans med maten och diskuterar med våra kockar om vi behöver justera något t.ex. syra, sälta mm för att upplevelsen tillsammans med drycken ska bli optimal.

Vi jobbar ständigt med att hitta trevliga alkoholfria alternativ som kan matcha middagarna som köket presterar, vi tar fram alkoholfria paket enligt samma princip som ovan.

Vilken upplevelse vill du ge gästerna?

En måltid av klass med personligt bemötande, tajming och utvalda goda drycker som lyfter måltiden.  Jag vill att gästen ska känna sig trygg i att de dryckespaket vi tagit fram passar till maten vi serverar.

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka Konferens Kontakta oss