HUR DÖPER MAN EN KONFERENSLOKAL? TÄNK PÅ DETTA NÄR DU VÄLJER KONFERENSNAMN!

Hur döper man en konferenslokal? Tänk på detta när du väljer konferensnamn!

Vad din verksamhets konferensrum heter är kanske inget som du har lagt någon större vikt vid. Det viktigaste är väl att rummet har allt ni behöver, inte vad det har för konferensnamn? Eller?

3 saker att tänka på när du döper dina konferensrum!

Även om allt kanske känns självklart för just dig, så kan faktiskt konferenslokaler med otydliga och dåliga namn skapa en hel del missförstånd och onödigt krångel.

Därför har vi tagit fram 3 tips som är bra att ha i åtanke när det är dags att välja konferensnamn.

1. Välj inte geografiska konferensnamn

Att döpa företagets konferenslokaler efter riktiga platser är vanligt, men också ett enkelt sätt att skapa missförstånd. Det sista du vill är att stå redo på kontoret i andra änden av Sverige och vänta på besök till konferensrummet ”Uppsala”, medan kunden förvirrat försöker hitta till er adress i staden Uppsala.

Ibland går det såklart helt okej att välja konferensnamn baserat på geografiska platser. Om du till exempel ber en kollega boka in ett teammöte imorgon i ”New York” så är risken troligtvis liten att hon tror att det är dags att passa resväskan.

2. Använd kreativitet och inspirera!

Ta chansen att inspirera dina medarbetare och samarbetspartner när de kommer på besök! Kanske kan du välja konferensnamn från företagets lista med värdeord, så att kollegorna blir påminda och motiverade varje gång de bokar in ett möte?

Eller om ni har en verksamhet dit många nya kunder kommer, varför inte döpa era lokaler efter era kändaste produkter och affärer som ni lyckats med tidigare? Rätt konferensnamn är ett smidigt sätt att skryta lite.

3. Välj logisk rumsnumrering

Om du som ny på jobbet ser att konferenslokalerna är numrerade, så antar du rimligtvis att ”Konferensrum 3” borde ligga strax efter ”Konferensrum 2”.  Men om chefen i stället tyckte att rummen borde vara numrerade i till exempel storleksordning kan det skapa stor förvirring.

Du vill inte att en kund på tillfälligt besök ska behöva springa runt och leta i hela byggnaden efter rum nummer 4, efter att felaktigt ha antagit att 4 borde ligga i närheten av rum nummer 3.

Använd logisk och tydlig numrering i dina konferensnamn, eller undvik det helt!

Verksamheten styr val av konferensnamn

Men valet av konferensnamn styrs såklart i slutändan av vilket slags företag eller verksamhet ni har. Är det viktigast att engagera och motivera, eller är det absolut viktigaste för de som rör sig i era lokaler att namnen är tydliga och i logisk ordning?

Rätt konferensnamn minskar risken för missförstånd och oklarheter. Att döpa ett konferensrum kräver alltså lite betänketid – men det är det värt.

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka Konferens Kontakta oss