VAD ÄR EN KICK-OFF OCH VARFÖR BÖR MAN HA EN?

Vad är en kick-off och varför bör man ha en?

Är ”kickoff” mest ett trendigt begrepp eller kan det faktiskt göra nytta för företaget? Varför har företag kickoffer? Ja, vi tror att en kickoff kan vara det som tar ert företag eller organisation till nästa nivå.

Vad menas med kickoff?

Självklart är det svårt att förstå vad en kickoff är bra för, om man inte riktigt vet vad det faktiskt är. Som namnet antyder – kickoff är en avspark för ett nytt projekt eller en ny period. Enkelt beskrivet är det alltså ett event eller en aktivitet som hjälper er med nystarten!

En nystart för ett företag brukar vara exempelvis att ett nytt verksamhetsår börjar, lansering av en ny produkt eller att en ny stor satsning väntar!

En kick-off har fokus på aktiviteter tillsammans, inte minst teambuilding-aktiviteter. Ett sammansvetsat arbetslag med stark gemenskap resulterar i ett bättre arbete!

Syftet med kickoff

Syftet med en kickoff är alltså att samlas kring de målsättningar och visioner som ett företag har inför den nya perioden. Det är helt enkelt startskottet som sätter igång det nya projektet eller året! Ibland kan en kickoff fokusera på kompetensutveckling, men oftast ligger fokuset på att bygga gemenskap i gruppen eller arbetslaget. En stark grupp tar sig genom utmaningar tillsammans!

En kickoff har man alltså för att nystarten ska få de bästa förutsättningarna att lyckas, och som i slutändan stärker företaget och alla medarbetare. För detta är aktiviteter som teambuildning helt rätt väg att gå.

Är kickoff och konferens samma sak?

Finns det någon skillnad på en konferens och en kickoff? Hur vet man vad som är en kickoff och vad som i stället borde kallas för konferens? Dessa två är inte helt lätt att hålla isär, av den enkla anledningen att en kickoff kan vara en typ av konferens, men det behöver inte vara det.

En kickoff kan egentligen vara allt möjligt! En konferens, en fest med personalen eller någonting tillsammans med företagets kunder. Det beror helt enkelt på vilka som deltar, hur länge den håller på och vad för slags aktiviteter som är inplanerade.

Oavsett vilken typ av kickoff som just ni föredrar, så kan vi på Steningevik hjälpa er! Kontakta oss så berättar vår kompetenta och hjälpsamma personal gärna mer om våra roliga aktiviteter och passande lokaler för er kickoff och konferens.

Vad kan man göra på en kick off?

Vad ni som företag kan göra på en kick off kan ibland bero något på vart ni väljer att placera er kick off. Vanligtvis sker en kick off på en konferensanläggning och hur anläggningen och platsen är utformad är olika från anläggning till anläggning. Däremot har vi valt att lista de mest vanliga aktiviteterna som man kan göra på en kick off. Samtliga kickoff aktiviteter finner ni nedan:

  • Laga mat i grupp
  • Tipspromenad
  • Spela bordspel
  • Utomhusaktiviteter likt krocket & kubb
  • Frågesport
  • Göra drinkar, bäst drink vinner

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka Konferens Kontakta oss