VIKTIGA PUNKTER FÖR EN LYCKAD KONFERENS

Viktiga punkter för en lyckad konferens

För att få möjlighet att tackla utmaningar, kunna utvecklas, stärka banden och tillsammans lära sig att hantera motgångar så kommer en organisation alltid ha ett behov att samlas. En konferens är det perfekta tillfället för alla att lära känna både varandra och företaget.

Vi är många som har goda minnen från lyckade konferenser med team och kollegor. Men tyvärr så minns nog den som varit på en misslyckad konferens den konferensen ännu bättre. Vi vill att den konferens som ni ska anordna ska bli ihågkommen av de rätta anledningarna. Därför har vi här listat 5 olika tips för att lyckas och få ut det allra mesta av er konferens!

1. Var ute i god tid och tänk till med planeringen

Att planering är den kanske viktigaste grundstenen för att lyckas med en konferens är alldeles självklart. Utan en noggrann och genomtänkt planering riskerar ni att glömma både viktiga och roliga moment för deltagarna.

En välplanerad konferensen gör att alla vet vad som står på agendan och kan förbereda sig på rätt moment. Vi lovar att konferensen kommer rulla på mycket mer effektivt med en tydlig dagordning! Glöm bara inte bort att även planera in raster, luncher, middagar och alla roliga aktiviteter. Då får alla tid att peppa till, fokusera och slippa fundera över när det är dags för en andningspaus.

2. Ha ett varierande dagsprogram för konferensen

Hur viktiga och intressanta ämnen ni än har att diskutera, så orkar nästan ingen deltagare sitta engagerade på övningar, föreläsningar och diskussioner en hel dag. Tack och lov så det finns mycket att göra för att få upp energin igen! Varva konferensens viktiga ämnen med roliga och omväxlande aktiviteter under konferensen, så slipper ni trötta och ofokuserade deltagare.

Inte minst är roligare aktiviteter ett toppentillfälle att öka teamkänslan inom företaget. Medarbetarna lär känna varandra bättre, känner starkare gemenskap, och kommer tillbaka från konferensen med många fina minnen tillsammans.

3. Se till att konferensen tar form på rätt plats för just er

Innan dagordningen planeras och aktiviteterna bokas brukar första steget vara att fundera över var konferensen ska hållas. Tänk över hur just er konferens ska vara utformad och vad som krävs av platsen för att det ska bli lyckat. Kanske är det viktigaste för er att konferenslokalen ska rymma väldigt många deltagare? Eller är det viktigare att ha tillgång till flera mindre rum för många olika möten och diskussionsgrupper? Kanske är själva anläggningen, naturen och närheten det ni prioriterar högst? Tänk på att ni också ska ta er till och från konferensen!

4. Fråga medarbetare som ska delta i konferensen

Glöm inte att ni deltar i konferensen tillsammans! Att låta alla medarbetare vara involverade resulterar i högre engagemang och troligtvis är det lättare att minnas en dagordning man själv varit med och utformat. Fastna inte i sätt som inte fungerar för er utan undersök olika mötesmodeller, ta hjälp av digitala verktyg som skapar interaktivitet och planera in eller uppmuntra till frågor och diskussion!

Det är svårt att förstå varandra om bara vissa kommer till tals. För att få veta hur olika medarbetare resonerar i olika kritiska frågor krävs diskussioner. Om alla får bidra och kan lämna med nya tankar så utvecklas er verksamheten och konferensen blir garanterat mer minnesvärd!

5. Glöm inte maten!

God mat är ett enkelt recept på en lyckad konferens! För att hålla energin uppe behövs bra mat under dagen. Glöm bara inte att fråga om allergier och specialkost inför konferensen, så ni kan säkerställa att alla på företaget får sina behov tillgodosedda.

Vi på Steningevik är experter på att planera och genomföra lyckade konferenser. Vår goda mat och vårt breda utbud av aktiviteter och konferenslokaler gör det enkelt att lyckas med er konferens.

Vår konferensanläggning ligger vackert intill Mälarens vik, bara 8 minuter från Arlanda. Läs mer om vad vi erbjuder eller kontakta oss om ni vill veta mer!

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka Konferens Kontakta oss